články z různých koutů ...

Jižní Morava z ptačí perspektivy, břehy řeky Moravy, cyklotoulky mezi kapkami deště aneb konec týdne 22. – 25. 8. 2013

26.08.2013 23:48

Jižní Morava z ptačí perspektivy, břehy řeky Moravy, cyklotoulky mezi kapkami deště aneb konec týdne 22. – 25. 8. 2013

 

Když přijedete domů na konci léta, na kontě pár zážitků a pár cest, proberete se v pondělí ráno s decentním motáčkem, protože místo vybalování krosny po poslední cestě neodoláte lákadlu jménem Mikulecké hody, v pondělí ráno nahážete prádlo do pračky, vypnete mobil a zahájíte třídenní intenzivní spánek, protože právě ten byl za poslední čas nedostatkovým zbožím, …. Ve čtvrtek už máte pocit, že Váš život moc stojí, stereotyp by se dal krájet a chybí nějaká aktivita … ZNÁTE TO, JISTĚŽE … ROZUMÍTE ….:)) Zmobilizovala jsem tedy všechny své síly, zkontaktovala kanály přátelství, sportu a vůbec života užívajících bytostí a ve čtvrtek 22. srpna jsem zahájila víkend ….

Záběry jak z filmu Bobule, který mimochodem nemám ráda za nepřesnosti a chyby, kterých se tam na nás Pražáci dopustili, ale dobře, odpustím jim to, protože ty letecké záběry nad Pálavou, které se prolínají celým filmem – ty jsem chtěla jednou vidět na vlastní oči …. A STALO SE! J Naprosto luxusní zážitek byl pro mne prolet nad jižní Moravou od naší srdeční Moravské (Nové Vsi) přes Břeclav, Pálavu, Znojmo až po Vranovskou přehradu! Výchozím bodem i cílem pro naši posádku bylo letiště Ladná, kde jsme se sešli u našeho čtyřmístného letounu společně s pilotem. Díky Radime! ... o tom, že sem letadlo asi 7 minut řídila sama se ani zmiňovat nebudu … jen na zadních sedačkách sem v tu dobu zaslechla něco o kinedrilu :D no jo, není snadné letět rovně, když vám žílami proudí extra dávka adrenalinu, venku zapadá sluníčko a po levé ruce máte Sirotčí hrádek!
 


 

Páteční oddech v podobě narozeninové oslavy provázené karaoke zpěvy vystřídala sobota, která mi ukázala břehy řeky Moravy z prkna s názvem SUP board (Stand Up Paddle board). Trochu jak na gondole sem si občas připadala – dlouhé pádlo přehazuju ze strany na stranu, zátěž tahám víc než rukama zády a pod nohama mi klokotá prkno, které si to brázdí téměř stojatou vodou řeky Moravy v místech Baťova kanálu. Parádní pohledy se nám během asi dvouhodinové plavby od Rohatce k jezu u Hodonína naskytovaly…. Pořád tomu ale chybělo to kouzlo AKCE, na kterou já jsem navyklá … a protože sem si to přála asi moc, tak přišla!! Deštík rozvířil klidnou hladinu, my jsme zapádlovali trochu intenzivněji a brzo jsme byli v cíli. Ale protože mě tento prapodivný surf okouzlil, nechtěla jsem se ho vzdát tak rychle a to mí tamní kolegové pochopili velice pohotově. Uspořádali tedy závody v přejezdu z jednoho břehu a zpět … prohrála jsem … i odvetu :D Ale vyhrála sem v tom, že sem zůstala nejmíň suchá! :D na surfech jsme pak zkoušeli různé „pechtle mechtle“, co mohlo nezasvěceným připomínat jógu nebo gymnastiku … no pravda je taková, že se jednalo o všechny možné stojky, váhy a rádoby akrobatické kousky, které povětšinu případů končily pádem do vody J Pár diváků se i v dešti našlo. Takže díky V+V za příjemné střízlivění z kocoviny z předchozí noci, … protože sem nespala.

 

 

A potože „všude dobře, tak co doma“ … vyrazily jsme v neděli (ještě za suchého počasí) s kolegyní na cyklotoulky Lužními lesy s cílem výpravy Pohansko. Déšť nás na kolech minul tak tak … Přepadl nás až po půlhodinovém sedánku s Friscem v ruce na pařízku u vody v cílové destinaci. Pokochaly jsme se tedy krásnou přírodou a stavbou Pohanska dosyta a vyrazily mezi kapky deště směr Břeclav, kde byla naplánovaná energetická zastávka v místním lokále. Společnost nám dělala Pálava a Modrý Portugal, dobrá volba ;-) … Deštík ale sílil a naše lenost taktéž, když ten alkohol tak hřál. Naštěstí nás strejda IDS JMK zachránil a České Dráhy nám poskytly nadstandardní přesun zpět do našich rodišť. Tentokrát nám dělaly společnost ve vlakovém kupé plechovičky Mixéru od Božkova a další nadšený cyklista z Hodonína, který nám poradil trasy na další výpravy J Díky Peti, že snášíš moje náhlé šílené nápady a ještě se jich aktivně účastníš! … Každý snáší chladno jinak! :-) … To jsme odpověděly pánovi, co nám božkovácké mixéry prodával a divil se tomu, jak kdyby nebyl od nás z JIHU!

Zdar všem dobrodruhům, snad se naše okruhy rozšíří a příště nás bude zase o pár víc …, protože není umění si užívat v zahraničí, ale najít možnosti i doma :-)

Vaša Glosy

 

 

Kontakt

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode